Freedome Foreningen

German English Swedish


UPDATE 21 februar 2024: VI SØGER AKUT STØTTE. EVA FEEN SKAL DYRKE OG SUPERVISERE DYRKELSEN AF GRØNTSAGER I DENNE ØKOLOGISKE DOME FRA FEBRUAR 2024. DETTE ER DEN AFGØRENDE FASE OG SKAL KOMME DANSKERE TIL GODE MED VORES GODE EKSEMPEL, SHOWCASE og INSPIRATION FOR ANDRE. STØT FREEDOME OG EVAS CROWDFUNDING SÅ DETTE KAN SPREDES I DK:

MOBILEPAY: 884493 eller Reg. 5301 Kontonr: 0288431

UPDATE: 12. september 2023: NY VIDEO (se forneden): Danmarks (formentlig) første biodome prototype af Solawrap er færdig. Den er 6 meter bred og ca. 3.5 meter høj (standardmodel), men har 2 dobbeltdøre. Ifl. USA giver den mad til 2 personer hele året rundt. Dette (se video forneden) er en udvidet prototype af vores amerikanske standardmodel, som kun har én dør. Du kan bygge den mindre eller større (opskalere eller nedskalere).

Målet er at sprede idéen i praksis:
At du har mad, hvor du bor, HELE året rundt, som du kan plukke på din egen RENE jord, have eller baghave, også om vinteren i minusgrader UDEN el fra den almindelige strømforsyning (lys til planter), HVIS solen skinner tilstrækkeligt. NB! Manglende lys i vintermånederne kan f.eks. kompenseres for med forrådskammer fra høst i alle andre måneder (evt. kan solarpaneler bruges også)

Dersom YouTube videoen eller Freedome Foreningens kanal forsvinder (der er sket fejl før), er der 2 video links som backup – her og en Odysee link kommer senere.

NB! Du er velkommen til at se denne Biodome i Nordsjælland ved at sende SMS til den danske private aktør, som har bygget den: +45 52225028 eller ringe til 60646420.

BYG SELV
Vi har fulgt denne amerikanske manual og tilhørende video i 4 dele, fordi den er testet i mange år. Hvis man er dygtig byggekyndig, kan denne biodome med træ bygges på nogle dage, hvis alle udskæringer er på plads. Det vil dog nok tage uger for de fleste, hvis man arbejder hver dag. Du kan bygge langsomt over mange måneder, så du har råd til det, hvis du ikke har pengene på én gang.

Der er også denne billigere innovative mulighed med plastik, hvis man IKKE ønsker træ. Kontakt kasserer Agnethe Klerens Guy-James via 60646420.

Prisen ved en gør-det-selv løsning vil formentlig ligge på ca. 20-24.000 kr, men beklædningsmaterialet (SolaWrap) varer også 20 år, og er en fantastisk investering. Du kan gøre biodome mindre eller større. Man sår og høster hele året rundt. Se også om byggetilladelse her.



MÅLET og VISIONEN er:

At sprede dette biodome blueprint til familier, deres børn og individer i Danmark, som ønsker TOTAL uafhængighed, FRIHED fra kemisk kaos i din mad, falske økologiske grøntsager og GMO, FRIHED fra meget destruktive substanser fra regn, luft- og flyforurening, FRIHED fra fødevaremonopolers priser. At du er UAFHÆNGIG og IKKE længere PRISGIVET et digitalt-økonomisk banksystem, som nu. Lokal selvforsyning HELE året rundt UDEN el, også i MINUSGRADER. At du kan BESKYTTE dig selv og dine børn. Friheden FRA det dårlige, og friheden TIL det GODE.

Til de som ønsker GLÆDEN, FRIHEDEN og UAFHÆNGIGHEDEN ved at have livets mest basale energi og næring: FRIHED til at være herre i EGET hus på det mest basale niveau (som er forudsætningen for alt andet) med REN jord. Det er ikke kun i vand og luft, at der er kemisk kaos, men jorden. Der er f.eks. mikro- og nanoplastik i planterødder, altså dine og mine gulerødder og kartofler (se nederste afsnit [1]).

* Om så en orkan eller solstorm slog alle elektriske systemer i civilisationen ud (CME/EMP), vil denne biodome stadig fungere i minusgrader i sneklædte landskaber.

* At du har mad, hvor du bor, HELE året rundt, som du kan plukke på din egen RENE jord, have eller baghave, også om vinteren i minusgrader (HVIS der ikke er meget skygge og solen skinner tilstrækkeligt)

* At du kan blive fri af prisstigninger på grønt (eller hyperinflation som worst-case scenarie).

* At du altid ved, at dine grøntsager er rene og umanipulerede

* At du har mulighed for ar dyrke tropiske planter om sommeren i en biodome (+40 grader)

Et meget megt kort udsnit af det kemiske kaos og vanvid anno 2023: Landbrugsjord indeholder mere plastik end havet. Indholdet af mikro- og nanoplastik i landbrugsjord, er helt op til 4-23 gange højere end indholdet i havet (og hvis du spiser fisk, spiser du plastik svarende til mængden i ca. 1 kreditkort om ugen). PFAS f.eks. – ‘evigshedsstofferne’ er et GIGANTISK destruktivt problem, og er fundet i næsten alt. Den nedtonede version: https://www.ft.dk/da/statsrevisorerne/nyheder/2023/04/beretning_15_2022 og den grimme version: Catastrophe and Coverup of PFAS SE også nederste afsnit på nærværende side [1]

Fremtiden for mad er ekstrem og surrealistisk, ifølge verdensklasse-analytikeren James Corbett (ikke at hans udsagn står skrevet i sten): What is the Future of Food? – se mere her.


GLÆDEN – De mennesker som har skabt en biodome af SolaWrap i USA, siger ofte, at det er det bedste de har gjort i hele deres liv (på det fysiske plan).


FREMTIDS VISUALISERING:
Alle grøntsager er produceret og plukket af Louise i hendes Biodome, en gennemsigtig struktur bestående af sekskanter og femkanter. Det er altid er varmt indenfor, også om vinteren. Hendes Biodomes indeholder stort set alt, man kan kultivere i Spanien og sydlige lande. Temperaturen udenfor kan være minus 10, men i Biodome’en er det +20 grader uden brug af elektricitet, når solen skinner.

Familien har backup med varmende gødning, solarenergi, mass jet ovn (aldrig taget i brug), hvis de skulle have brug for at opvarme Biodome’en.

Grøntsagerne indeholder ingen pesticider, og er kultiveret med filtreret Grandervand. De har også specialiserede Biodomes med Gurkemeje, Moringa, og andre eksotiske grøntsager og urter. Familien besidder 15 store biodomes på 9 m. i diameter, og 20 specielle mikrobiodomes til eksotiske planter, urter, bær, etc.

Familiens egne udgifter til grønt er reduceret med +90%, og deres indtjening ved overskydende salg er tilstrækkeligt til at dække benzinudgifter, indkøb, husleje, etc.

‘Tæt på den totale uafhængighed’, siger hendes partner, John; ‘specielt for de Biodome ejere, som også har småvindturbiner og 3. generations solenergi – næsten 90% energiuafhængighed. Denne livsform er lig med en enorm frihed, som ikke før har været mulig. Selv som millionær er du udelukkende forbruger, ikke producer. Næsten alle er prisgivet de store fødevaremonopoler, forurening, skjult GMO, pesticider, roundup, tilsætningsstoffer, svindel med økologiske fødevarer, prisudsving, downsizing af fødevarerne.’ Men Louise og familien er ikke længere afhængig af de transportmæssige, logistiske og geografiske forhold. Næsten. Manglende lys i vintermånederne kan kompenseres for med forrådskammer fra høst i alle andre måneder. ‘En Biodome er frihed, en ‘Freedome’ på din egen jord hele året rundt, siger John’



FREEDOME FORENINGEN er en nyoprettet non-profit forening, som blev stiftet i Danmark den 18. juni 2020.

Freedome Foreningens rolle er udelukkende at formidle og være fødselshjælper, så at viden og materialet til dækning af en Biodome, kan nå så mange danskere som muligt.

Støt os/Bliv Medlem/Skriv

Vi er på ingen måde en traditionel forening, men fremtidsbevidste græsrødder som samledes for at facilitere selvforsyning i føde for det enkelte individ/familier – konkret ved at bidrage med viden, og udføre fundraising for mennesker, som ønsker at kultivere fødevarer på egen jord (endda i minusgrader). Et specielt materiale – SolaWrap- kombineret med solen, gør selvforsyning hele året rundt muligt i en Biodome, også om vinteren og uden brug af elektricitet, næsten. Solarlys kan bruges om vinteren, men forrådskammer fra efterårets høst er en anden mulighed Vi er i pionerfasen.

BIODOME BEVÆGELSE
Et stort Tysk firma som vi kontaktede, vil sponsere og være med til at kickstarte en uafhængig selvforsyningsbevægelse i Danmark og Skandinavien på opfordring fra os.

Folk skal dog selv betale for bygning af konstruktionen (træskelet, skruer, spyd, f.eks.- som intet har med firmaet at gøre). Derudover er der transportomkostninger af materialet selv.

Det forventes, at der kommer støtte fra flere sponsorer, crowdfunding, etc.
NB! Donationer i vores pilotfase er begrænsede, dvs. der skal bygges en del biodomes i DK i den første pilotfase, før anden fase planlægges. Hvis firmaet kun kan donere i de første pilotfaser, er der alternativt mulighed for ca. 20% rabat på drivhusmaterialet (normalpris er 55 kr. kvm) gennem Freedome Foreningen. Man behøves ikke være medlem af foreningen for at købe SolaWrap, du får det blot billigere gennem os.


ANSØGNING FOR RABAT
Freedome Foreningen har udfærdiget en ansøgningsformular som du kan downloade her, som du kan udfylde og sende os. Man skal være medlem af foreningen, for at ansøge om rabat/donering af materiale til en biodome, være etisk og uberygtet, samt kunne dokumentere færdiggørelsen af biodome’en og kultiveringen af grøntsager/frugter/urter på video/foto. Kultivering af grøntsager,frugter, urter, m.v. skal foregå med økologiske, ubestrålede og ubehandlede biologiske frø, og så vidt muligt i hht. økologiske og/eller biodynamiske principper.

En 6 meter bred Biodome. USA. Freedome Foreningens standardmodel.
(om vinteren kan den have brug for ekstra lys på vores breddegrader i modsætning
til USA – solarlys, vind, etc.). Et forrådskammer er mulighed, hvis afkast er mindre
om vinteren. Denne konstruktion holder på varmen i minusgrader uden elektricitet ved sollys, er bionedbrydelig, +83% høj lystransparens OG lysdiffusion, varer i 20-25 år, og er nærmest tornadosikret.  Buckminster Fuller var pioneren for geodætiske kupler. Dome of Visions havde en geodætisk Buckminster Fuller kuppel i København foran den Sorte Diamant

Foreningens § 1 formål er at styrke individets frihed ved at promovere selvforsyning i føde med Biodome (geodætiske) kupler og andre selvforsynende modeller.

Med selvforsyning menes 1) uafhængighed/selvforsyning i fødevarer i Biodome geodætiske kupler og andre innovative føde-selvforsyningsmodeller med et specielt gennemsigtigt materiale, som gør det muligt at holde på varmen, også om vinteren, samt så vidt som muligt skabe 2) ekstra energi til Biodome kuplen, både med low-tech og/eller hi-tech løsninger. Se resten og vedtægter her.

Der sigtes også sekundært – på sigt – at fremme interessen for 3) Geodomes, geodætiske kupler eller lign. innovative bostedsmodeller i nærheden af (eller integreret med) en Biodome – dvs. en lokal geosfære (bosted) som skal komplementere den lokale biosfære (føde).

undefined
https://heartbeats.dk/kan-ikke-ruste-raadne-eller-braende-fremtidens-klimavenlige-hjem-findes-maaske-i-en-kuppel-af-ny-keramik/ (kopier link over i browser hvis den ikke virker)

Vi er ildbesjælede græsrødder som sigter efter at fremme interessen for disse enkle, men revolutionerende løsninger for alle oplyste og engagerede private individer/familier i Danmark via fundraising, crowdfunding, events, kontingenter/medlemmer, sociale medier, kommunikativ networking og andre lignende bestræbelser.

undefined


Hvad kan konsekvenserne blive for dig i fremtiden?

  • 1. Slut med at gå i supermarked, well, måske, næsten – hvis du f.eks. er vegetar, veganer og har flere domes. Kunne du tænke dig at have dine egne fødevarer, m.m. omme i din egen baghave, jord, på taget, etc.?
  • 2. Undgå falske økoløgiske varer og kemisk skadelige grøntsager, fødevarer
  • 3. Kunne du tænke dig trygheden og visheden ved, at din egen føde er uforurenet af luften, regn, jord? Biodome beskytter mod mange ting i luften.
  • 4. Vil du være suveræn, uafhængig og fri – ikke længere økonomisk gidsel ved at være prisgivet de store fødevaremonopolers kontrol?
  • 5. Spare måske op til 80-90% på udgifter til grønt?

undefined
Ordet ‘Freedome’ er en henvisning til individets øgede frihed ved beskyttet selvforsyning
i en Biodome, ikke at det er frit i betydningen; gratis. Dog er planterne – som naturen der
gror af sig selv ved rigtig pleje – gratis 🙂 A Freeman with a Freedome…

Hele formålet med denne ædle bestræbelse, som er langt mere end en prepper-orienteret forening, er, at lokal beskyttet produktionsbase i føde for den enkelte/familier, er afgørende for trivsel i individets uafhængighed, som en umistelig menneskeret – ikke mindst under økonomisk svære tider, hvor fødevareproduktionen i fremtiden kan blive ramt hårdt. Individets autonomi på det mest basale plan er altafgørende for menneskers trivsel, hvis ikke overlevelse. Sæsonbestemte grøntsager i Danmark bliver gjort uafhængige i en Biodome, en uvurderlig fordel. Der kan dyrkes grøntsager, medicinske urter og andet, som ikke er muligt på vore breddegrader ellers. Selvforsyning er dog en positiv Win-Win situation, uanset hvad.

Al økonomisk indtægt bruges non-profit eksklusivt i foreningens øjemed for at støtte ovenstående bestræbelser.

Freedome Foreningens logos & etos vil endvidere agere i hht. naturretten samt individets individuelle, umistelige og ukrænkelige frihedsrettigheder.

undefined

Vi håber hjerteligt på sponsorer, støtte, økonomisk støtte og moralsk support af al art for det enkelte individs og familiers trivsel.

Ydermere arbejdes der aktivt i Freedome Bevægelsen for at etablere Biodome blueprints via kontakt med andre ligesindede selvforsyningskolonier i andre lande, foruden Skandinavien. Flere såkaldte Freedome ambassadører vil fungere i Freedome Foreningen.

Fremtidens valuta er biologiske ressourcer og sociale netværk.

May the forces of nature be with you….


Materialet som overlever Dommedag
Med over 30 års designekspertise og videnskabelig test er kæmpehagl, snestorme, orkanvinde og hårdt varmt og koldt vejr, er det intet problem for SolaWrap. SolaWrap opretholder de højeste globale produktionsstandarder.

Energibesparelser – SolaWrap har overgået andre drivhusmaterialer på markedet i dag. Polydress SolaWrap sparer mere energi med sin unikke tyske designfunktion – luftboblerne. Disse luftbobler er specielt udviklet til både at isolere og sprede sollys. I kombination med profilfastgørelsen sikrer dette en vand- og lufttæt struktur, der kan modstå de mest EKSTREME elementer og klimaer. SolaWrap drivhusplast giver en isolerende effekt, der bevarer op til 95% af varmestrålingen samtidig med, at den giver en imponerende R-værdi på 1,7! Dette energieffektive design repræsenterer en betydelig omkostningsbesparelse for drivhusejeren.

Solawrap ™- Drivhusplastikken med boblerne har været stærk i hele Europa i over tre årtier nu

Ekstrem varme – I Kuwait blev SolaWrap™ dets holdbarhed og levetid testet i ekstrem varme i 25 år, indtil krigen brød ud. I løbet af denne 25-årige periode modstod den originale drivhusdækningsfilm elementerne og udførte sit arbejde til perfektion. Den blev ikke forvrænget, misfarvet eller gul.

Ekstrem kulde – I Manitoba, Canada, i minusgrader, vokser jordbærene i SolaWrap-drivhuset i januar. Den kan beholde en stor del af varmen om natten i vinteren.

Ekstrem vind – SolaWrap holdt stand efter 29 år med vind på over 160 km/t i Alaska!

Fleksibel – Polydress® SolaWrap er et fleksibelt polyethylenmateriale (drivhusplast), der nemt kan skæres med en kniv eller saks. Uanset om du udskifter dit eksisterende tagmateriale eller bygger en ny struktur, giver filmens lette vægt mulighed for hurtig og nem installation.

Ventilation – Drivhusventilation er en af de vigtigste komponenter for et succesfuldt drivhus. Det er især vigtigt i varmt og fugtigt klima. Med to dobbeltdøre i en dansk Freedome er du sikret stor ventilation

Dansk biodome i Kulhuse – ikke den gennemsigtige æstetik mange efterspørger, men den kan noget med varme, styrke, lys og transparens, som alle de andre drivhuse og domes ikke kan.

Ekstrem snebelastning – I New Hampshire blev der udført en snebelastningstest. 2000 Kilo med 3 meter højsne blev placeret oven på et 2 X 2 meter stykke SolaWrap fastgjort til en ramme med klemliste, som der også bruges på en Freedome. Det hele overlevede uden nogen skade





undefined


Hvis USA kan, kan vi også…..



________________________


[1] Hapset: Landbrugsjord indeholder mere plastik end havet

Og her er lige en anden ting, som vi også skal have rettet op på: …

Fra Ingeniøren:
https://ing.dk/blog/landbrugsjord-indeholder-mere-plastik-end-havet-260726?

den 13.9.22:

Landbrugsjord indeholder mere plastik end havet
Måske burde jeg som miljøbiolog ikke være så overrasket, men det blev jeg, da jeg læste at indholdet af mikro- og nanoplastik i landbrugsjord, er helt op til 4-23 gange højere (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0048969717302073?via%3Dihub) end indholdet i havet. I de seneste år har vi været fokuseret på plastik i havet. Ikke mindst på grund af de mange billeder af nødlidende dyr, fanget i fiskenet og sixpack holdere. Vi har været fokuserede på plastik i den kost vi henter fra havet, men meget tyder på at også den føde vi producerer på land, kan være en kilde til plastik i kosten.

Landbruget anvender plastik i stor stil og på mange måder. Det fremgår af den seneste rapport (https://www.fao.org/3/cb7856en/cb7856en.pdf) fra FNs fødevareorganisation FAO. Mange af anvendelserne kan vi nikke genkendende til; overdækning af grøntsager i lange baner, drivhusplastik og når de store halmballer rulles ind i plastik. Plastik der over tid nedbrydes til mikroplastik. Hvad der overrasker mig er, at plastik også anvendes i pesticider, frø og gødning. Tag for eksempel gødning. Det handler om at sikre en tidsbestemt udledning af de næringsstoffer gødningspillerne indeholder. Der ligger en stor opgave i at skaffe meget mere viden om, hvad konsekvenserne er for os mennesker og fødevareproduktionen. Forskerne er i gang, men det er ikke meget forskning der ligger på området. Nu kan forskerne måle mikroplastik mere sikkert på nano-skala og nye studier (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S026974912100765X) viser, at mikro- og nanoplastik kan trænge ind i planterødder, altså dine og mine gulerødder og kartofler.

En kilde til plastik i landbruget leder jeg efter i FAOs rapport; flokkuleringsmidler til udfældning af organisk materiale i rensningsanlæg. Alene herhjemme anvendes estimeret 1500 tons af den vandopløselige plastik polymer polyakrylamid (https://www.teknologisk.dk/projekter/bionedbrydeligt-flokkuleringsmiddel-skal-begraense-udledningen-af-uoensket-kemi-til-marker-og-vandloeb/42394). Polyakrylamid nedbrydes til monoakrylamid i naturen (https://www.nature.com/articles/s41545-018-0016-8/).

Med andre ord indeholder den slam vi producerer på rensningsanlæggene, og udbringer på markerne, miljøfremmede stoffer. I det her tilfælde er akrylamid et kræftfremkaldende, mutagent og reproduktionsskadeligt (CMR) stof, der er på EU’s kandidatliste under kemilovgivningen REACH. I Tyskland har man forbudt anvendelsen af polyakrylamid i slambehandlingen, for ikke at få det ud på markerne og potentielt ind i fødevareproduktionen. Herhjemme leder DTU projekt Bioflok (https://www.nature.com/articles/s41545-018-0016-8/) der skal se på alternativer.

Jeg sidder tilbage med en forkert smag i munden Jeg vil gerne kunne nyde mine gulerødder og kartofler uden tanke på, at plastik, blandt andet i form af det sundhedsskadelige akrylamid, kan være med på middagsbordet. Hertil er der tanken om hvor meget akrylamid der udvaskes til vandmiljøet. Egentlig forstår jeg ikke, at landbruget og politikerne ikke for længst har fulgt det tyske eksempel og stoppet brugen af flokkuleringsmidlet polyakrylamid?

Flokkuleringsmidler er blot et element i det kritiske eftersyn, der ligger forude af landbrugets rolle i plastikforurenigen. Måske var det en lavthængende frugt at samle op med det samme, på vejen mod en fremtid uden plastik i kosten, uanset om den kommer fra havet eller landbrugsjorden.” – 2022

2 kommentarer til “Freedome Foreningen

Skriv en kommentar

Design a site like this with WordPress.com
Kom igang